Te'n faig 5 cèntims de les coses destacades del llibre:
Què és un blog i per què en parla tothom?
Un blog és un web que s'actualitza periòdicament i on la informació va quedant organitzada per ordre cronològic invers, el més nou en primer lloc. Permeten que els lectors comentin els articles, i que es creïn enllaços per temes entre blogs. Així es creen comunitats on es conversa i es comparteixen coneixaments. Aquestes comunitats i els seus intercanvis constitueixen la blogosfera.
Per què pot ser útil utilitzar un blog en l'educació?
Es tracta d'una eina que incrementa les possibilitats de comunicacio que afavoreix l'activitat dels alumnes. També fomenta la interacció. Serveixen per pensar, escriure, compartir i participar.
Tots els blogs educatius són iguals? Hi ha diferents tipus?
En trobem diferents tipus en funció de la utilitat i els objectius que s'hi fixin.
Hi diferenciem el bloc centre, blog d'aula, blog d'un alumne, blog d'un professor/a o blog per a tallers i cursos de formació.
Quin tipus d'activitats s'hi poden fer?
Tot depèn del tipus de blog i la seva funció però es pot mostrar treballs, es pot debatre sobre un tema... El blog admet molts tipus d'activitat però el que convé incloure les que són per compartir un coneixament, la solució a un problema, les que aportin informació relacionada amb el tema que s'estigui estudiant... Cal tenir en compte també que és molt útil pels treballs col·lectius.
Per tant dividiriem el blog en 8 apartats:
- Una introducció a termes informàtics i tecnològics per poder-los adquirir perfectament. Ens informa de les implicacions socials i esducatives que pot tenir un blog. I també ens introdueix en el món de la blogosfera.
- Els blogs educatius com a una millora pedagògica i d'auto aprenentatge per la millora dels alumnes. Ens fa distingir diferents tipus de blogs.
- Ens fa una explicació extensa de com crear un blog.
- Al quart blog hi trobem diferents activitats, aprenentatges i la interacció entre alumne-docent.
- Ens planteja diferents experiències de professors.
- Ens mostra els recursos i enllaços d'interès.
- Ens aporta diferents eines integrades al mateix blog o externes.
- Per últim ens fa una pluja d'idees sobre les preguntes més freqüents que ens podem trobar en l'àmbit de l'ús d'aquesta informació.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada