El senyor Charles Crooc planteja quatre models d’us d’ordinador a través de metàfores, on ens explica com la tecnologia pot ensenyar a ajudar a aprendre, són:
METÀFORA TUTORIAL: L’ordinador com a tutor: són programes que poden sustituir alguna tasca del mestre. L’ordinador tutoritza l’aprenentage de l’alumen.
Ex. Tutorial del Youtube, Activitats del Jclic, Activitats de l’Edu 365
METÀFORA DE LA CONSTRUCCIÓ: L’ordinador com a alumne: Aquesta és una visió de l’ús educatiu de l’ordinador centrat en l’alumen. En aquest cas és l’alumne el que controlo l’ordinador i no a l’inrevés. L’alumne dona una serie d’instruccions a l’ordinador per indicar-li les tasques que ha de fer.
Ex. Scrach, Winlogo
METÀFORA DEL LABORATORI: L’ordinador com a simulador: Són sistemas tancats en el que l’usuari pot manipular diversos paràmetres però no afegir-ne de nous. L’usuari pot interactuar amb el sistema dibuixant objectes que seguiran un moviment natural seguint la llei de la gravetat.
Ex. La doctora Xinxeta
LA METÀFORA DE LA CAIXA D’EINES: l’ordinador com a eina: L'ús de l'ordinador com una eina de treball és habitual en la nostra vida diària. Els ordenador ofereixen un ventall ampli d’eines que en moltes ocasions ens faciliten moltes feines. És important coneixe aquestes eines i utilitzar-les per tal de poder centrar l’aprenentatge en aspectos més constructius, creatius o reflexius.
Fonts d’información: Blog del Jordi Simón
Llibre: Ordenadores y aprendizaje colaborativo
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada